top of page
Bröllop italien
symbolermmkddf.jpg

Wedding photographer Italy

Are you planning a wedding, event or just wanting to document yourself or your loved ones in a photo session? My name is Tanja Metelitsa and I am a wedding photographer based in Stockholm. I help you document and memorize your special moment. Successful images of important events are like a long-term investment whose value only rises over the years. And the price of memories is invaluable. I have a great ambition to always deliver pictures with high quality and artistic expression. 

9S1A2641-2rrr.jpg

Om Tanja 

 

Jag är 32 år gammal och bor tillsammans med min man och min 2,5 son Leo. Jag älskar italien Mitt bröllopsresa var till Venedig, Rom och Florens. Jag är förälskad i Italien historia och hur italienarna är måna om att bevara antikvariat och original. Italien är ett land som andas romantik. Jag har jobbar som bröllopsfotograf i nästan 10 år och har över 120 bröllop i bagaget. Jag har ljus redigering stil och älskar att få fram konstnärligheten i mina bilder. Obekväm framför kameran? Ingen fara! Med lång erfarenhet av att jobba som fotograf gör jag mitt yttersta för att få er att känna er avslappnade på bild!

Boka bröllopsfotograf hur går det till?

Boka

Ta kontakt med mig i formuläret nedan, jag återkommer om 1-2 dagar. Vi hörs för en kostnadsfri konsultation och väljer ni att boka så skriver vi på ett fotoavtal och 50 % av paketet pris betala in (resterande 2 veckor före bröllopet)

Möte

2-3 månader för bröllop har vi möte över zoom och går igenom era önskemål, funderingar och drömmar.

Bröllopsdagen 

Jag tar mig till er lokal och fotograferar under dagen. Under porträtten guidar jag er inom poseringar och peppar till att slappna av för att få så avslappnade bilder som möjligt. 

Efter 

Ni får era bilder redigerade och högupplösta inom 6 veckor med möjlighet att beställa trycksaker och bröllopsalbum.

symbolermmkddf.jpg
Bröllop-stadshuset_edited_edited.jpg
Bröllopsfotografering-södertuna-slott8_30_edited.jpg
9S1A6940_1hhh_1_edited.jpg

Prislista Bröllopsfotograf Italien & Frankrike 

3 hours Portrait, Ceremony, Group Pictures 120 edited, high-resolution images (package during high season June - Sep is bookable 4 months before the current date)

 

 

11 990: -

3 hours Portrait, Ceremony, Group Pictures 120 edited, high-resolution images (package during high season June - Sep is bookable 4 months before the current date)

 

 

11 990: -

Bronze 
Silver

Gold

3 hours Portrait, Ceremony, Group Pictures 120 edited, high-resolution images (package during high season June - Sep is bookable 4 months before the current date)

 

 

11 990: -

symbolermmkddf.jpg
For availability make an inquiry today!

Thank you!

Vad krävs för att gifta sig i Italien?

Borglig vigsel på kommunen. Det går att gifta sig lagligt i Italien via kommun. Dock behövs en tolk och jag rekommenderar att anlita en bröllopskoordinator för att få hjälp med pappersarbete.  Då vigs man på rådhus med  borgmästare eller en annan person. I sådant fall behöver ni ha äktenskapscertifikat / hindersprövning, ett personbevis med uppgift om födelseort, civilstånd och dina föräldrars namn. Dokument måste vara översatt till italienska av auktoriserad översättare och förses med apostille-stämpel s av en Notarius Publicus i Sverige. Att gifta sig på Rådhuset i italien är avgiftsbelagd och avgiften varierar från kommun till kommun. 

 

Symboliskt ceremoni. Symbolisk vigsel är den vanligaste typen. Ni gifter er i anslutning till er bröllopslokal eller på något annat vackert plats. För att gifta er på det sättet behöver ni inga dokument och ni behöver gifta er lagligt i Sverige innan eller efter ert bröllop i Italien. Det finns flera bröllopskoordinatorer och Celebrants som kan genomföra den symboliska vigseln i Italien. Det är vanligt att göra på det sättet då det inte innebär någon pappersarbete och ni kan symbolisk ceremoni oberoende av plats. 

 

Religiös välsignelse. Det går tyvärr inte gifta sig lagligt i Svenska kyrkan i Rom svensk präst saknar vigselrätt i Italien.  Ni behöver alltså vara gifta  innan i Sverige på stadshuset eller på flygplatset.  Men det går bra att få kyrklig välsignelse i kyrkan i Rom. För det behöver en av er vara medlem i Svenska kyrka och ha  dopbevis samt vigselbevis. Det finns också mobilpräst en präst som utgår från Frankfurt och reser i hela Europa för att viga brudpar. 

Hur mycket kostar ett bröllop i Italien?

Priset varierar precis som med allt och beror på arrangemangets storlek. Men räkna med minst 1500:-/ kuvert pris per person för middag. Plus kostnader för alla andra leverantör, florist, privat uthyrning av bröllopslokalen, musik till vigsel och fest. Självklart blir det skillnad om ni ska ha tre dagar bröllop med många gäster eller om ni planerar ett elopement och bara ni två. Ett tips är att planera på en vardag då är det lättare att få lediga lokaler och leverantörer och när säsong är lite lägre som till exempel september eller maj. Det är också upp till er om ni vill bjuda era gäster på boende eller om gästerna betalar själva.

Portfolio

Boende och mat

Eftersom det är mycket varmare än i Sverige och regnar sällan så är det vanlig med både vigsel och middag under bar himmel. Lite beroende på säsong och hur varmt det är så rekommenderar jag att ha vigsel ungefär klockan 17.00 då det är inte lika varmt. Det kan man ha i anslutning till bröllopslokalen i någon vacker miljö eller kyrka. Det är ingen hemlighet att Italien har fantastiska råvaror och därmed otrolig matkultur. Det är inte helt ovanligt att ha pizzakväll dagen innan bröllop och Aperitivo - snittar och små rätter som början och sedan ha 3 rätter med tårta eller varför inte ha gelato bar istället för tårta. Dessutom är vinerna som är odlade i vingården lokalt utsökta.  En fantastisk stämningshöjare är livemusik under middag och festen.  Många bröllopslokaler erbjuder också upplevelser för era gäster som vinprovningar, guidade turer och tryffeljakt.

Att anlita bröllopskoordinator 

Eftersom det många gånger kan vara språkförbristningar, misskommunikation och svårt att hitta  alla leverantörer på distans  kan jag varmt rekommendera att anlita en bröllopskoordinator. Dessutom om ni anlitar koordinator för hela dagen på bröllopet så minskar det stress över allt som kan gå snett och ni kan bara njuta av dagen.

10 fantastiska bröllopslokaler i Italien

 

  1. Villa colletto -  4 vackra små hus med huvudbyggnad i centrum utanför Lucca uppe i bergen i Toscana. Det finns otroligt fin trädgård för bröllopsceremoni. 

  2. Villa balbiano - en av Italien ( världens!) lyxigaste bröllopslokaler. Är en historisk arkitektorisk mästerverk. Villa Balbiano ligger vid Como sjö och har fantastisk utsikt och miljöer runt om med möjlighet till båttur i Como sjö. 

  3. Villa Astor- bröllopslokal med museum känsla med romerska och grekiska antika skulpturer. Fantastisk utsikt och ute och innemiljöer.

  4. Villa Confalonieri- en Liten svenkt ägd villa vid Lago Maggiore

  5. Villa Aurelia - fantastik historisk villa i Rom. 

  6. Villa Medici - en av Toscanas coolaste bröllopslokaler. Ligger nära till Florence. 

  7.  Belmond Caruso Amalfi kusten är Italien riviera och har sådana miljöer att bjuda på. Älskar du havet och lyx är ett ett ställe för dig! 

  8. Villa bounvisi har svensk ägare och inga kommunikation förbristningar kan uppstå. Villa ligger utanför Lucca i Toscana och det finns massa olika aktiviteter som ni kan göra tillsammans med gäster - som vinprovning och matkurser. 

  9. Villa Montamare - super mysig villa med pool i Toscana. 

For available dates make inquiry today! at Tanja.metelitsa@live.se

bottom of page